День Збройних Сил України в НВК

6 грудня відзначається День Збройних Сил України – це всенародне свято захисників рідної землі, які стоять на варті державного суверенітету, недоторканності і цілісності України. Тому і наш НВК просто так не оминув цю дату.

/Files/images/zs/p1010081 (1).jpg

Із самого ранку учнівський актив у складі старших школярів провели інформаційну лінійку. В закладі пройшли уроки мужності та години спілкування присвячені також Дню Збройних Сил України. Початкова школапровела відкритий єдиний урок, на який були запрошені батьки учнів, які захищали рідну землю від нападників. Вони прийняли від дітей привітання, поділилися спогадами про військові часи та запевнили малечу, що допоки в Україні є збройні сили - їм не потрібно нічого боятися!

Дівчата у класах вітали хлопців подарунками та приємними словами. Захід закінчився чаюванням та солодким столом

У шкільній бібліотеці Соколівського НВК була оформлена книжкова виставка «Ми щит і меч твій, Україно», яка складалася з трьох розділів

/Files/images/zs/IMG_20161009_095747.jpg

Впершому розділі «Тернисті шляхи історії»з книг Івана Крип’якевича «Історія українського війська», Олексія Струкевича «З під булави – під корону» та інших ми дізнаємося про історію української армії від Київської Русі до сьогодення, можемо зазирнути в минуле та подивитися, якими були однострої та зброя українських воїнів у різні історичні епохи.

/Files/images/zs/День ЗСУ(1).jpg

Україна насамперед - козацька мати. І саме томудругий розділ «Козацька душа України»присвячений всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Читачам надається унікальна можливість перенестися в епоху наших славних козацьких прадідів, «прожити» їхнім життям, вдивитися в портрети українських гетьманів і полководців, побачити, як воювали і як виглядав побут запорожців. Широко представлені видання про героїв Козацької України – гетьманів, полковників, сотників, козацьких ватажків – Богдана Хмельницького, Криштофа Косинського, Северина Наливайка та ін.

Третій розділ виставки «Захисники Вітчизни»знайомить читачів з літературою про Збройні Сили України, що висвітлюють становлення та розвиток Збройних Сил України. Розповідається про досвід проведення антитерористичної операції, де українські захисники виявляють мужність, безстрашність і стійкість у виконанні свого військового обов’язку, гарячу любов до своєї Вітчизни, вірність присязі, бойовим традиціям українського народу.

З учнями 9-11 класів було проведено виховну бесіду «Загальний військовий обов’язок».

Ми, нинішнє покоління, повинні віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо – жовтий прапор свободи в нашій державі Україні. Українські юнаки повинні бути свідомим, що проходячи службу в армії, вони стають захисниками своїх матерів, сестер, коханих дівчат, рідного села чи міста, де проходило дитинство чи юність.

Кiлькiсть переглядiв: 219